Timo sprint een clubrecord in Papendrecht

Timo sprint een clubrecord in Papendrecht

Zomerse temperaturen, koelboxen, deelnemers van 54 verenigingen, een gezellige kantine met dakterras, een goede organisatie met een Zuid-Europees tempo bij de prijsuitreiking én snelle tijden is de samenvatting van de wedstrijd in Papendrecht.

Al het hele seizoen aast Timo op het clubrecord van de 60m (9.14 van Ian). Samen met Merijn kwam hij regelmatig dichtbij die tijd maar het was iedere keer net niet. Tot vandaag. Na een redelijke start trok hij hard door en was het wachten op zijn tijd. Er kwam een grote lach bij Timo tevoorschijn toen hij van de jury zijn tijd hoorde: 9.08, het was gelukt! Eerder liet hij bij kogel 2 cm onder zijn PR opmeten en sprong bij hoog net geen PR, wat in de meerkamp een 16e plaats opleverde. Zeventien punten kwam Jorg in zijn leeftijdscategorie tekort voor een meerkampmedaille, maar ook hij zette een snelle tijd neer op de 40m sprint: 6.91 (2e) en won mede dankzij zijn snelheid het verspringen met 3.27 waarna het balwerpen, ondanks een nieuw PR het bekende roet in zijn meerkamp gooide. Bij de even oude meisjes liet ook Anouk een PR op te sprint noteren 7.46 (was 7.74), bij ver en bal bleef ze iets achter op haar PR’s. Sofie haalde voor haar meerkamp op de sprint evenveel punten als bij ver en bal samen.

Mike was de enige junior die vandaag deelnam, ook voor hem een meerkamp van drie onderdelen. Op zijn openingsonderdeel verspringen liet hij kostbare punten liggen, daarna volgde het technisch moeilijke onderdeel discus waardoor hij flink wat plaatsen zakte in het klassement. Met een tweede plaats op de 80m sprint steeg hij in het klassement naar een zesde plaats.

Na de meerkampen was het tijd voor de lange looponderdelen. Jorg liet zich deze keer bij de start van de 600m niet ondersneeuwen, na de eerste bocht werd hij door een aantal jongens voorbij gelopen. Na 300m ging Jorg zijn tempo omhoog en begon een inhaalrace waarmee hij naar de tweede plaats liep. Op de laatste 100m vocht nummer drie zich nog terug en werd het een nek-aan-nek race die Jorg de derde plaats opleverde maar daarnaast een hele mooie tijd: 2.07.17. Na Jorg was het de beurt aan Anouk en Sofie. Bij de meisjes waren de verschillen al meteen na de start groot. Ook voor Anouk was het een inhaalrace die ze na 150m startte. Na 350m liep ze op de tweede plek met een flink gat naar de leidster. Hoewel Anouk nog probeerde dichterbij te komen lukte dat net niet, maar ook zij zette een hele mooie tijd op de klokken: 2.10.27. Sofie raakte in dezelfde wedstrijd een beetje opgesloten bij de start, maar herstelde zich prima tijdens de wedstrijd. Helaas was het verschil met de koploopsters al te groot en kwam Sofie net naast het podium.

Voor D-junior Mike stond er een 1000m op het programma met de wetenschap dat hij zijn tijd van de Nacht van Heusden niet zou kunnen verbeteren. Op een derde plaats doorkomend op de eerste 400m in 1.15 had hij een goed tempo te pakken. Met nog een ronde te gaan zakte het tempo en ging Mike de tweede loper voorbij, het verschil met de koploper was te groot geworden. Maar met een mooie tijd en een medaille was Mike zeer tevreden. Als laatste AtH-er mocht Timo nog de baan op voor twee en een half rondje. Aan de start waren er acht afmeldingen waardoor er nog 13 deelnemers over bleven. Timo sloot aan bij het leidende groepje maar moest als eerste afhaken. Toen hij de bel voor de laatste ronde hoorde ging bij Timo de knop om. Zijn tempo ging aanmerkelijk omhoog waardoor hij in de bocht twee jongens passeerde en zicht kreeg op de tweede loper. Maar ook die versnelde waardoor Timo de wedstrijd uit leek te kunnen lopen voor een derde plaats. De vierde loper in de wedstrijd gaf het nog niet op en zette bij het ingaan van de laatste bocht nog eens aan. Maar Timo was gewaarschuwd en liep in een lange, soepele sprint naar een derde plaats en een nieuw PR: 3.25.61.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie