Groepsfoto Mol

Groepsfoto Mol

Terwijl in Nederland in de vakantie sporadisch wedstrijden zijn, gaat het net over de grens met België gewoon door. Meevaller dus voor degenen die (nog) niet op vakantie zijn en die zich nog eens willen testen. Vandaag bestond de wedstrijd in Mol uit een meerkamp voor C en D-junioren van vijf onderdelen en voor pupillen van vier onderdelen.

C-junior Thijs nam alleen aan de twee looponderdelen deel. Op de 100m wist hij niet optimaal te profiteren van de wind. De opening op de 800m in 75 sec was te langzaam voor een goede eindtijd, bij het ingaan van de tweede ronde liep Thijs samen met de koploper los van de rest. Bij het uitkomen van de laatste bocht zette Thijs hard aan maar zijn tegenstander gaf zich niet gewonnen. Ook hij trok hard door waardoor Thijs niet voorbij kwam.

Mike was niet helemaal fit van zijn vakantieadres in Mol naar de atletiekbaan gekomen. Na zijn 80m werd besloten om “naar huis” terug te keren. Ian nam wel aan alle vijf de onderdelen deel. Op de 80m bleef hij iets boven zijn beste tijd, maar bij ver liet hij de jury weer verder meten, 4.36 weer 7cm verder en nog maar 5cm van het fel begeerde clubrecord. Ook al is hij volgend jaar nog D-junior, het is toch zijn doel om het record dit seizoen nog te verbeteren. Werpen is niet Ian’s ding, toch stonden er vandaag 2 werponderdelen op zijn programma. Bij speer lukte het slechts eenmaal geldig te werpen. Daarna stond hij voor het eerst dit seizoen aan de start van de 1000m. Met de finish en de ruggen van tegenstanders in zicht volgde er nog een flinke eindsprint.

Voor de A-pupillen jongens en meisjes stonden 60m, 1000m, hoog en kogel op het programma. Voor Timo, 9.19, is het clubrecord van 9.14 op de 60m een uitdaging. Dat lukte vandaag niet. Thijmen liep voor het eerst onder de 10 secondengrens. Jeroen heeft daar al vaker onder gelopen, ook vandaag weer en slechts 0.02 boven zijn PR. Voor Dinand blijft de 10 sec. nog een uitdaging. Daarna gingen de jongens door naar hoog. Voor Jeroen lag de lat op 1.06 te hoog, waardoor zijn PR op 1.05 blijft staan. Voor Timo was de 1 meter al een tijd een barrière, maar vandaag ging hij daar ruim over heen, nieuw PR 1.12! Ook Thijmen ging 10cm hoger dan zijn beste sprong ooit. Had Dinand de afgelopen wedstrijden moeite om zijn PR van 1.20 te halen, vandaag ging hij in zijn derde poging gemakkelijk over 1.21. Ook bij kogel ging Dinand weer ruim over de 7 meter en noteerde Thijmen zijn derde PR van vandaag. Op de afsluitende 1000m had Dinand veel last van zijn grote blaar maar hij wilde graag zijn meerkamp afmaken, dus ging hij toch van start. Timo begon iets te twijfelend waardoor hij maar net onder de 3.30 kwam, Jeroen volgde het groepje met Timo in het begin maar liet hem te snel gaan waardoor hij alleen kwam te lopen. Thijmen, in de volgende serie, sloot iedere keer goed aan als er een gat dreigde te vallen en kon op het laatste stuk nog versnellen, de beloning was zijn vierde PR van vandaag.

Bij de meisjes liet Maebh weer zien bij de snelsten op de sprint te horen, ze kwam van haar geboortejaar als tweede over de finish, ze bleef iets boven haar beste tijd, dat deed ook Sanne die in een andere serie liep. Het kogelstoten viel bij allebei tegen, toen Sanne ook nog hoorde dat de aanvangshoogte bij hoog boven haar PR lag besefte ze dat het moeilijk werd. Helaas haalde ze de aanvangshoogte niet in haar drie pogingen. Voor Maebh was daarna 1.08 te hoog en bleef ze steken op 1.05. Bij de afsluitende 1000m kwam Sanne alleen te lopen en had ook geen concurrente vlak voor haar waar ze nog op in kon lopen. Voor Maebh was het haar tweede 1000m dit seizoen, maar bij haar eerste had de tijdwaarneming niet goed gefunctioneerd en had ze daardoor geen tijd. Vandaag draaide ze haar rondjes en liet op het laatste rechte stuk zien dat ze kan sprinten waardoor ze een plaatsje opschoof en een PR liet noteren op de 1000m.

Voor de jongste deelnemers stond er een 60m, 600m, verspringen en balwerpen als meerkamp op het programma. Tim, enige mini-pupil, en Jorg, Anouk en Sofie moesten als C-pupil bij de B-pupillen deelnemen. Dat weerhieldt Jorg er niet van om als derde op de 60m sprint over de eindstreep te komen, hij en Tim bleven net iets boven hun PR. Bij het balwerpen bleven de prestaties van beiden wat achter. Terwijl Jorg ook de beste van zijn “jaargang” was bij het verspringen, liet Tim hier een PR opmeten, een verbetering van 9cm. Ook zijn 600m ging sneller dan voorheen, anderhalve seconde liep hij er weer vanaf. Jorg ging te twijfelend van start om een PR te lopen, maar scoorde wel veel punten voor zijn meerkamp.

De jongste meisjes hadden hetzelfde programma, dit keer kreeg Sofie gezelschap van Anouk, die sinds kort lid is. Zij zorgde in haar allereerste poging bij ver meteen voor een verrassing, ze verbeterde haar eigen PR en het clubrecord van AtH naar 3.12. Na een slechte eerste poging wist Sofie in de volgende poging ook nog dicht bij haar PR te springen. Dit herhaalde zich even daarna op de 60m sprint, bijna een halve seconde ging Anouk onder haar beste tijd en weer verbeterde ze een clubrecord. Sofie kwam 0.20 tekort om haar beste tijd te verbeteren. Sofie kreeg de bal bij het balwerpen niet helemaal goed weg, de meevaller was er hier weer voor Anouk, een kleine verbetering van haar beste worp ooit en weer een nieuw clubrecord. Bij de 600m waren de vriendinnetjes in twee verschillende series ingedeeld. In de eerste zagen we Anouk, die achter de koploopster ging lopen maar er na 150m genoeg van had en hard voorbij ging. Ze bouwde haar voorsprong op de rest uit en met een geweldige versnelling was ze bijna 14 seconden sneller dan in een eerdere wedstrijd, en ook op dit onderdeel komt het clubrecord met 2.11.13 op haar naam. In de volgende serie waarin veel snelle meisjes liepen zagen we Sofie proberen aansluiting te vinden. Het lukte haar aardig, zij bleef weer onder de 2.20.

Nadat Thijs, Timo, Jorg en Anouk voor hun meerkampresultaat nog een mollekesmedaille omgehangen hadden gekregen, gingen verschillende “auto’s” nog naar Lommel voor Vlaamse frieten. Voor Anouk volgde nog een spontane logeerpartij op de camping bij Mike en Sofie. Ook de rest kan uitzien naar een welverdiende vakantie, maar vergeet tussendoor vooral niet te komen trainen voor het laatste deel van het seizoen.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie