Trackmeeting Wageningen

Trackmeeting Wageningen

Op de blauwe atletiekbaan in Wageningen konden tijdens de trackmeeting van Pallas’67  goede prestaties bijna niet uitblijven. Door het perfecte atletiekweer, een goede organisatie en veel deelnemers (409) waren alle ingrediënten daarvoor aanwezig: the place to be!

Stefan mocht als eerste het veld op maar hij kon zijn draai in de discusring vanavond niet vinden. Zijn eerste poging, bijna 27 meter was de beste van de zes. Stefan was hier niet helemaal tevreden mee, maar kon wel enkele Pokémons scoren wat de pijn een beetje verzachtte. Onder de deelnemers bij het speerwerpen bevond zich naast Fabiano en Tom ook Pieter Braun, die zich nog wilde testen voor Rio. Tom: “zo zie je iemand op televisie, zo sta je er gewoon mee te werpen”. Dat werpen ging Tom vanavond goed af, bij zijn beste worp landde de speer na 34 meter en 55 centimeter, liefst 1.47 verder dan zijn beste prestatie tot nu toe. Ook clubgenoot Fabiano wierp de 800 grams speer naar een nieuw record met twee pogingen boven de 45 meter, 45.65 was de verste.

Voor Tom volgde na speer een korte rust voordat hij in de blokken mocht voor een volle ronde. Hij liet een goed eerste stuk zien maar trok ook zeker op de laatste honderd meter, ondersteund door luide aanmoedigingen, goed door. Het resultaat was ook hier een nieuw PR: 56.81 betekent bijna een volle seconde sneller dan voorheen. Eerder liepen ook Niels en Thijs op de rondbaan voor hun 1500m, een van de moeilijkste afstanden binnen de atletiek. Thijs maakte zijn debuut op deze afstand en kreeg van de bekende trainer Theo Joosten het advies: “derde ronde bijten”. Samen liepen ze in de dezelfde serie op een aantal meters van elkaar. Na 1000m kreeg Niels het moeilijk maar ook Thijs voelde toen wat een 1500m inhoudt, bijten dus. Na de finish stond voor Niels de klok stil op 4.34.42 en voor Thijs op 4.37.97. Niels heeft in zijn eerste atletiekleven (voor een jarenlange blessure) een 4.20 gelopen, maar voor dit seizoen was het een PR. Thijs was diep gegaan en opvallend rustig na afloop. Kort erna tijdens het uitlopen met de groep was ook Thijs alles weer vergeten, zeker toen hij met Stefan nog “iets” kon vangen op het sportpark. De weddenschap tussen Tom en Stefan met als inzet een pak stroopwafels staat bij deze ook op papier.

De AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie