Timo in Mol.

Timo in Mol.

Complimenten aan de wedstrijdorganisatie in Mol die zorgde voor een vlot wedstrijdverloop, deskundige juryleden en een snelle uitslagverwerking. Samen met het goede weer en de hotdogs, een hard broodje met frikandel zuurkool en ketchup, zorgden ervoor dat het een genot was om mee te doen aan het Mollekescriterium. De omroeper kon vier keer een “AtH-laureaat” oproepen om de medaille (met molleke) in ontvangst te komen nemen.

Bij de D-junioren namen Mike en Ian samen deel aan vier onderdelen. Op de 80m sprint liepen ze in de snelste serie die Mike overtuigend won in een nieuw PR van 11.16. Ian kwam net boven zijn PR als vierde over de finish, doordat hij bij hoog ongelukkig terecht kwam moest hij die wedstrijd staken. Mike werd hier vierde met 1.33. Op de werponderdelen vinden we beide jongens niet zo hoog terug in de uitslag al ging discus beter dan Ian verwachtte.

Voor de pupillen was er vandaag geen meerkamp maar losse onderdelen, die Dinand, Merijn en Timo samen afwerkten. Op de 60m sprint maakten Merijn en Timo het bijzonder spannend. Met nog zes anderen startend in de snelste serie, finishten er vier binnen zeven hondersten van een seconde. Timo werd vierde in 9.18, Merijn vijfde in 9.19 voor beiden een nieuwe persoonlijk beste tijd. En Ian zag dat ze allebei heel dicht bij zijn clubrecord van 9.14 kwamen. Zijn de pupillen bij ons gewend een afzetvak te hebben bij het verspringen, in België wordt vanaf de afzetbalk gemeten. Maar Merijn en Dinand wisten deze goed te vinden, Merijn sprong slechts 3 cm onder zijn eigen clubrecord en werd 2e in de wedstrijd en werd dus als laureaat omgeroepen. Ook Dinand zat goed in de wedstrijd en verbeterde zijn PR tot 3.60m. Timo daarentegen had meer moeite met de afzetbalk. Het technisch moeilijke discuswerpen staat bij ons niet op het programma voor pupillen maar in België wel. Dinand verbeterde vandaag in zijn eerste worp zijn eerder neergezette prestatie naar 17 meter 47 en kwam aan de leiding in de wedstrijd. Tijdens de volgende twee pogingen kon hij zich niet meer verbeteren, zakte naar de vijfde plek maar kan terugkijken op een mooi nieuw PR. Voor Merijn was het de eerste keer dat hij tijdens een wedstrijd een discus in handen had, kwam tot 10.88 en een tweede PR vandaag. Timo had drie ongeldige pogingen, bij de eerste poging raakte hij uit balans en kwam buiten de ring.

Bij de meisjes was het in de eerste serie van de 60m sprint voor Sanne meteen raak, een nieuw PR met bijna 0.30 sec., in de series daarna kwamen Marta en Maebh heel dicht bij hun PR. Bij het verspringen was het voor onze dames moeilijk om op de afzetbalk af te zetten wat de prestaties drukte. Nadat Marta in haar vorige wedstrijd al het clubrecord kogelstoten op haar naam zette, nam ze vandaag ook het clubrecord discus van Bo over. Ze verbeterde zichzelf met meer dan twee en halve meter en wierp 7 cm verder dan het oude clubrecord. Ook Maebh en Sanne verbeterden zich op dit moeilijke onderdeel. Sanne kwam als enige nog in actie op de 1000m, waarbij ze in het begin van de wedstrijd al alleen kwam te lopen waardoor het moeilijker wordt om een goede tijd te lopen.

De B, C en mini-pupillen horen in België tot de benjamins. Bij de jongens hadden we daardoor Abel, Jorg, Adam en Tim in de baan staan op de sprint die hier 60m is i.p.v. de bij ons gebruikelijke 40. Jorg wist de eerste serie ruim te winnen en was ook de snelste van zijn geboortejaar en zesde in het totale veld. In dezelfde serie als Jorg verbeterden Adam en Tim hun beste tijden. Abel was in fel gevecht met een pupil van de thuisclub en liep bijna een PR, werd tweede in totaal en werd als laureaat naar het podium geroepen. Ook hier bij het verspringen geen afzetvak maar werd er vanaf het begin van de bak gemeten. Abel sprong even ver als nummer 3 maar de tweede sprong van Abel was minder ver dan die van zijn concurrent waardoor hij vierde werd. Jorg was van zijn geboortejaar degene die het verste sprong, in totaal werd hij 10e. Adam en Tim sprongen allebei zo’n 10cm verder dan in eerdere wedstrijden. Wordt er in Nederland met een 2 kg kogel gestoten in België vinden ze 1 kg zwaar genoeg maar is er een groter risico op gooien. De deskundige jury maakte daar korte metten mee: ongeldig. Abel wist de 1 kg kogel 1.32 meter verder weg te duwen dan aan het begin van het seizoen. Voor Jorg is dit niet zijn favoriete onderdeel maar hij wist wel 56 cm op zichzelf te winnen. Adam en Tim trokken vandaag gelijk op om hun PR’s te verbeteren, beiden lieten de kogel bijna een meter verder neerkomen dan tot nu toe. Weer allebei een PR. Omdat Abel gisteren de 600m ook al gelopen had bij de Nacht van de Atletiek maar hij nu toch heel graag mee wilde doen, kreeg hij een opdracht mee. Hij mocht niet hard beginnen en moest 200m bij de rest blijven, dat deed hij keurig. Daarna mocht hij los en won met zeven seconden verschil en kreeg zijn tweede Mollekesmedaille. Jorg begon te langzaam aan zijn wedstrijd waardoor hij de laatste 100 meter nog te veel over had. Gedreven om anderen nog in te halen knokten Adam en Tim op het laatste stuk voor ieder plekje en haalden daarmee allebei weer een nieuw PR, hun vierde van vandaag!

De leeftijdsindeling van de meisjes is hetzelfde als bij de benjamin jongens wat betekende dat Sofie gezelschap kreeg van Carla. In de eerste sprintserie zagen we een gemotiveerde Carla haar eigen PR uit de boeken lopen, Sofie kwam in de serie daarna er heel dicht bij. Bij het verspringen werd Sofie tweede van haar geboortejaar en haalde Carla haar tweede PR van vandaag. Haar derde PR kwam bij kogel die over de 4 meter neerkwam. Voor Sofie blijft dit een lastig onderdeel, in tegenstelling tot de 600m waarop ze zich volledig kan uitleven. Met een flinke tempoversnelling ging ze de laatste 150m in en even leek het er nog op dat ze derde zou worden, dat lukte net niet, maar ze liep wel voor het eerst (dik) onder de 2.20. Carla was eigenlijk niet van plan de 600m te lopen, maar een nieuw paar spikes deed wonderen, ze wilde heel graag van start en haalde 4 seconden van haar beste tijd af.

Na alle individuele onderdelen waren er nog estafettes waarvoor we drie teams hadden ingeschreven. De jongens A-pupillen startend in de volgorde Timo, Merijn, Dinand en Abel waren erop gebrand om het clubrecord van vorig jaar te verbeteren. Ze wonnen hun serie gemakkelijk en waren 0.25 sec. sneller dan het oude estafetteteam. De A-pupillen meisjes Maebh, Marta, Sofie (als C-pupil) en Sanne bleven 2 seconden boven het clubrecord. Bij de jongste groep jongens hadden we Marco van Gelder als gastloper in het team. Marco is lid van PH, maar hoort door zijn kampdeelname ook een beetje bij AtH. Nadat hij vandaag twee nieuwe PR’s haalde bij ver en de 600m kwam hij samen met Jorg als startloper, zelf als tweede, daarna Adam en Tim tot een tijd van 44.71 sec. Een succesvolle middag, iedereen haalde minstens één PR en er gingen vier medailles mee naar Helmond, werd door de estafettes op een prettige manier afgesloten. Over twee weken organiseert VABCO Mol weer een jeugdwedstrijd in het Mollekescriterium, waarbij we zeker deelnemers van vandaag op de startlijsten terugzien.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie