Joep op de voet gevolgd door Tim

Joep op de voet gevolgd door Tim

Het was een druk weekend, op zaterdagochtend werd het clubhuis in Halloweensfeer gebracht. ‘s Middags werden er volop Halloweenkoekjes gebakken die ’s avonds gretig aftrek vonden. Maar het hoofdprogramma van de zaterdag was de donkere tocht door de Stiphoutse bossen. Tijdens de tocht bewoog er iets onder de grond, vlogen er dingen door de lucht en kwam er van alles aangerold. Alsof dat nog niet genoeg was, klonken er regelmatig onheilspellende geluiden en enge muziek. Jorg gebruikte zijn sprongkracht toen er onder het pad “iets” op hem afkwam, Thijmen werd door Jordi als steunblok gebruikt. De begeleiders van de jongste groepen hadden het zwaar: 2 kinderen aan de handen, 2 aan de jas en 2 aan je benen dat loopt niet echt gemakkelijk. Bij terugkomst in d’n Til werden de meesten weer dapper en stoer. Of de nietsvermoedende passerende scooterrijder inmiddels van zijn schrik bekomen is, zullen we nooit weten. Wel dat de avond weer meer dan geslaagd is.

Zondagochtend klonk voor Ruud het startschot bij de tweede Limbracoss in Belfeld. Jammer dat, ondanks de 4860 meter het parcours uit slechts een ronde bestond waardoor Ruud minder aanmoedigingen kreeg. Toch had Ruud 30 seconden minder nodig dan vorig jaar.

De jongens Junioren B en C liepen samen hun afstand van 3370 meter. Jammer dat er niet met stickers gewerkt werd, het wedstrijdverloop was nu niet te volgen. Er werd hard gestart door jongens van het Venloop Running Team, op korte afstand gevolgd door Timo (C) die op de voet gevolgd werd door Mike (B). Mike bleef Timo volgen maar halverwege, heuvel op, moest hij terrein prijsgeven. Toch bleef Mike goed doorlopen wat resulteerde in een tijd die 48 seconden sneller was dan vorig jaar. Het was inmiddels duidelijk dat Timo op een podiumplaats bij de C-junioren liep. Met nog 300 meter te gaan kwam er een aanval van achteruit die Timo niet kon afslaan. De omroeper bracht duidelijkheid toen Timo over de finish kwam: hij was de tweede C-junior. Bij de meisjes C was Sanne goed weg bij de start waardoor ze direct bij anderen aan kon sluiten en niet alleen kwam te lopen. In de eerste lus schoof ze door naar plaats 7, die ze tot aan de finish vast kon houden. Bovendien was ze de tweede eerstejaars die de finishlijn passeerde. Bij de jongens D zagen we hetzelfde beeld als vorige week. Abel en Jorg vooraan in de groep van 38 jongens. In de eerste lus nam Abel afstand van de rest en sloot Jorg keurig aan bij de achtervolgers. Toen een van de achtervolgers te hard achter Abel aanging nam Jorg een goede tactische beslissing. De achtervolger viel later ver terug. Abel kon zijn voorsprong in het bos behouden, maar 200 meter voor de finish zette nummer 2 nog eens flink aan. Durfde Abel gisteravond niet voorop te lopen én niet om te kijken, vandaag wel. Hij keek om en zag dat de overwinning hem niet meer kon ontgaan. Daarachter liep Jorg een dijk van een wedstrijd. Op de baan actief op de sprint en verspringbak, liet hij zien dat hij ook de langere afstand goed aankan. Jorg was in het bos naar plaats 4 gelopen die geen moment meer in gevaar kwam. Als beloning kreeg hij zijn eerste houten medaille van dit seizoen. De D-meisjes liepen een aanlooprondje en daarna een klein rondje in het bos. Anouk kwam na de start in de positie dat ze kon gaan volgen maar besloot toch de leiding te nemen. Ondanks het hoge tempo kreeg ze slechts een kleine voorsprong van Kirsten van den Hurk van LGD. Maar toen de laatste 200 meter aanbraken zette Anouk nog eens aan en werd de voorsprong snel groter waardoor Anouk onbedreigd de wedstrijd won. Ook Sofie was meteen in de voorste gelederen te vinden, ze begon op een vijfde plaats, kort achter nummer 4 aan het bosrondje. Op het grote grasveld, op weg naar de finish, werd het verschil gemaakt. Een knappe 5 plaats voor Sofie. Zowel Anouk als Sofie waren aanmerkelijk sneller dan vorig jaar, resp. 31 en 36 seconden.

Na de prijsuitreikingen van de junioren werden de pupillencategorieën weggeschoten. Bij de A-pupillen was eerstejaars Kevin snel gestart, dat brak hem later in de 1650 meters op. Maar met een 26e plaats liet hij nog 23 jongens achter zich. Joep, Tim en Adam volgden elkaar snel op na het aanlooprondje. In het bos bleef de onderlinge afstand zowat gelijk. Op het grote veld, richting finish gooide Joep het tempo omhoog en passeerde 5 jongens om op een keurige zevende plaats te finishen. Daarachter maakten Tim en Adam het spannend. Allebei kwamen ze flink sprintend op de finish af, Tim, 14e finishte in dezelfde tijd als nummer 13 en Adam finishte als 17e slechts 1 seconde achter nummer 16. Ook deze jongens heeft de Halloweentocht gisteren goed gedaan: Adam was dit jaar 30 seconden, Joep 33 sec. en Tim zelfs 50 seconden sneller dan vorig jaar. Kevin liep vorig jaar een ander rondje waardoor we geen vergelijkingsmateriaal hebben. Bij de meisjes A-pupillen was Lieve van haar gips bevrijd. Er werd hard gestart door de meisjes, ook Lieve meldde zich vooraan. Er viel al snel een klein gaatje met de koploopster. In het bos werd het veld uit elkaar getrokken en raakte Lieve het contact met de anderen kwijt. Als vijfde kwam ze het laatste grote veld op, het meisje op positie zes plaatste nog een aanval maar deze werd door Lieve soepel lopend afgeweerd. Ook al was ze zelf niet helemaal tevreden, toch was haar tijd 25 seconden sneller dan vorig jaar.

Voor de C- en mini-pupillen was een ronde van 1050 meter uitgezet. Voor Marcus was het vandaag, na zijn debuut vorige week, zijn tweede wedstrijd. Vandaag finishte hij ruim voor een jongen waar hij vorige week een paar seconden achter liep. Ook al vond Marcus de Halloweentocht gisteravond wel héééél eng, toch pakte het ook voor hem goed uit. In dezelfde wedstrijd liep Nina al vrij snel op een vierde plaats, dicht achter plaats 2 en 3. Op het grote grasveld met het hele lange rechte stuk leek een podiumplaats mogelijk maar daar dachten de meisjes op plek 2 en 3 anders over. Heel kort na elkaar kwamen de meisjes over de finish waarbij Nina als vierde ook nog even bedreigd werd door de nummer 5 in de wedstrijd. Bij de allerjongste jongens, die tegelijk met de C-pupillen liepen, was Dex gebrand op een goede wedstrijd. Vorige week bij zijn debuut was hij nog overdonderd door het startschot maar vandaag niet meer. Als zesde jongen passeerde hij de finishlijn maar zonder onderscheid op de startnummers was niet duidelijk hoeveel hij was in zijn eigen leeftijdscategorie. De prijsuitreiking bracht uitsluiting: Dex werd als derde omgeroepen en stond glunderend op het derde treetje.

Ook voor mascotte Ketje was het een druk weekend: zaterdagavond als vampiertje genietend van de bange jeugd en op zondag in zijn winteroutfit langs de kant maar ook een aantal keren op het podium. De Halloweentocht bleek een goede warming-up. De uitslagen vind je hier.