Aron op weg naar de winst in de Molenvencross 2019

Een lekker herfstzonnetje en een niet onbekend parcours zorgden voor een sterk optreden van de AtH-jeugd bij de Molenvencross in Helmond. De eerste AtH-aanmoedigingen waren voor B-junior Mike die samen met de mannen korte cross van start ging. Vandaag liet hij weer zien dat hij als loper van de kortere afstanden ook de crossafstand, 4740 m goed aan kan. Hij deelde zijn wedstrijd goed in en finishte als vierde op slechts 2 seconden van het podium. Bovendien was hij meer dan 2 minuten sneller dan vorig jaar. Jammer dat er geen startnummerstickers werden gebruikt om de categorieën te onderscheiden zodat de wedstrijd door het publiek beter te volgen is.

Voor de jongens C stond er een relatief korte afstand, 2500 m, op het programma. Op Timo stond vandaag geen maat. Meteen na het startschot ging hij voortvarend van start waardoor hij aan het begin van de bosronde al een kleine voorsprong had die hij langzaam verder uitbreidde. Halverwege de wedstrijd was duidelijk dat de overwinning hem niet meer kon ontgaan. Met grote voorsprong draaide hij het finishveld op. De even oude meisjes liepen dezelfde afstand als de jongens. Sanne moest na de start alle zeilen bijzetten om een goede positie in te nemen. Maar Sanne kan als geen ander door blijven gaan, een voor een passeerde ze in het bos haar tegenstandsters. Op een keurige vijfde plaats passeerde ze de finish. Het goede optreden werd door Abel en Jorg voortgezet bij de Jongens D. Abel nam in het bos de koppositie en stond die niet meer af. De voorsprong werd tijdens de 1890 meter, zonder dat hij diep moest gaan, groter. Soepel lopend was dit vandaag zijn derde overwinning in het Limbra-crosscircuit. Daarachter liet Jorg zien dat hij een goed tactisch inzicht heeft. Door slim te lopen kon hij profiteren van het hoge aanvangstempo van Abel. Achter zijn winnende clubgenoot liep Jorg naar een keurige tweede plaats met ruime voorsprong op de derde finisher. Bij de meisjes D kwam Anouk als tweede het startveld af, kort daarna gevolgd door Sofie. 200 meter verder vond Anouk het genoeg en nam de leiding over en sloeg een klein gaatje. Dat bleek genoeg waardoor Anouk, richting finish niet meer aan hoefde te zetten om haar derde Limbra-overwinning van dit seizoen veilig te stellen. Daarachter beet Sofie zich vast in Dillman die op een derde plaats liep. Zonder te twijfelen passeerde Sofie haar op het juiste moment en bleef het hogere tempo nog een heel stuk volhouden. Hierdoor ontstond er een groot gat en was de derde plaats voor Sofie.

De pupillen A liepen vandaag 1470 meter, de jongere pupillen 960 meter. Bij de jongens A-pupillen draaide Kevin als het eerste het startveld af om aan de bosronde te beginnen. Zijn tempo was veel te hoog, o.a. zijn clubgenoten Adam en Tim kwamen hem voorbij. Kevin kon de schade beperkt houden en finishte knap bij de eerste helft. Adam en Tim liepen in een groep waaruit ze na 1200 meter versnelden. Ze joegen elkaar op, waardoor ze allebei nog enkele plaatsen wonnen. Tim was uiteindelijk iets eerder over de finish dan Adam maar beide jongens liepen een uitstekende wedstrijd. Voor Assem was dit zijn tweede cross, hij had geleerd van zijn debuut. Hij straalde nog net zo hard maar deelde zijn wedstrijd beter in. Met nog 200 meter te gaan versnelde hij zijn tempo en bleef een aantal jongens waar hij in Weert achter liep, ruim voor.

Bij de meisjes A-pupillen werd er hard gestart toch waren Lieve en Luna vooraan in het veld te vinden. Iets daarachter liep Chiara in haar eigen tempo. Voor Luna, met alleen hockeytraining in de benen, was dit haar eerste wedstrijd. Terwijl Lieve door kon gaan moest Luna terrein prijsgeven. Met nog 300 meter te gaan kwam Lieve in gezelschap van een concurrente als vijfde door. Ze zette even aan waardoor ze haar directe concurrente naar de zesde plaats verwees. De achterstand op het meisje op positie vier was dusdanig groot dat het leek dat Lieve tevreden moest zijn met een vijfde plaats. Maar met een geweldig laatste stuk liep Lieve in en won ze in de eindsprint om als vierde over de finishlijn te komen. De enige echte houten AtH-medaille was haar beloning. Ondanks haar te snelle start kwam Luna als 18e binnen. Chiara had haar wedstrijd goed opgebouwd. Met nog 200 meter te gaan kon ze nog versnellen en werden er nog enkele plaatsen gewonnen. Chiara is ten opzichte van vorig seizoen veel vooruit gegaan. Vandaag was ze maar liefst een minuut sneller dan vorig jaar waarmee ze 13 meisjes achter haar liet.

De afzetlinten werden verhangen voor het kleine rondje van de jongere pupillen. Bij de jongens maakte Aron er een hele spannende wedstrijd van. Van achteruit sloop hij langzaam naar voren. Net voor de bocht naar het laatste bospad liep hij op een vierde plaats en leek dat zijn eindpositie. Hij zette nog eens aan waardoor hij op een derde plek kwam te lopen. Op het bospad richting finishveld achterhaalde hij de tweede loper. Maar Aron ging door, na een heel spannende eindsprint op de atletiekbaan won hij zelfs de wedstrijd! Lieke en Sofia waren de deelneemsters bij de meisjes pupillen B. Ondanks dat Lieke haar crossdebuut maakte wist ze haar tempo goed in te schatten waardoor ze een regelmatige wedstrijd liep. Ze finishte in een groep meisjes waarin volop gesprint werd. Sofia had de hele wedstrijd een aantal meters voorsprong op haar directe concurrente maar kon een aanval op het laatste stuk van het parcours niet afslaan. Sofia was wel bijna een minuut sneller dan vorig jaar.

De pupillen C en mini-pupillen liepen samen, helaas was ook hier geen categorie-onderscheid aan het startnummer te zien. C-pupil Marcus leek een beetje met zijn rechterbeen te trekken maar kon de wedstrijd toch uitlopen. Beide mini-pupillen Dex en Kick gingen fanatiek van start wat Kick later in de wedstrijd moest bekopen. Alleen de beloofde medaille aan de finish gaf hem reden tot uitlopen van de wedstrijd. Dex kon het tempo volhouden maar wist niet op welke plaats hij liep. Na nog flink aanzetten op het laatste stuk bleek hij als vierde de eindstreep te zijn gepasseerd. Dex zet hiermee zijn mooie reeks uitslagen voort. Bij de C-pupillen meisjes ging debutante Keet ontzettend hard van start, op korte afstand gevolgd door Nina. Ook al kwam Nina voorbij, dat weerhield Keet niet om goed door te blijven gaan. Met een enorme gedrevenheid stoomde Nina door naar de tweede plaats in een tijd die een minuut sneller was dan vorig jaar. Keet finishte slechts 7 seconden later op een keurige vierde plaats. In dezelfde wedstrijd maakte mini-pupil Esmee haar crossdebuut. Esmee deelde haar wedstrijd keurig in wat resulteerde in een prima vierde plaats, ze miste het podium maar net. Het derde meisje was slechts 1 seconde sneller. Net als Dex krijgt ook Esmee de enige echte houten AtH-medaille. Tussen de pupillenwedstrijden door gingen de G-atleten van start waar Jeroen net voor het verlaten van het startveld, viel. Hij stond snel op en had de valpartij gelukkig geen invloed op zijn eindresultaat: Jeroen liep naar een mooie 2e plaats.

Het sluitstuk van de dag was de Kidsrun waarbij Liselotte (nog geen 2,5 jaar) voor het eerst het AtH-shirt droeg. Ook zij moest 960 meters afleggen. Aan haar begeleidster Lieve vroeg ze onderweg wel of er een pauze was. Stug ging ze door met een hele grote supportersschare achter haar aan. Ook vanaf de kant werd ze flink aangemoedigd. Haar eerste kennismaking smaakt naar meer…..

De uitslagen vind je hier.