Timo tijdens de 3e onderlinge cross 2020

Gaat het in de Verenigde Staten op dit moment om iedere getelde stem, in de Stiphoutse Bossen telde vandaag iedere seconde. Want iedere seconde-verbetering levert bij de onderlinge crosscompetitie een punt op. De zon scheen volop de bekende bospaden. Er werd fanatiek gestart door de deelnemers waarvan er maar liefst 20 harder liepen dan hun gemiddelde tijd van de eerdere crossen. Van deze 20 waren er zelfs 12 die op dit parcours harder liepen dan ze tot nog toe hadden gelopen, dus een soort van PR. Hiermee scherpten ze hun gemiddelde tijd aan en verdienden ze punten voor het puntenklassement. Abel, Chiara, Marcus, Mike en Willem hielden hun verbetering nog bescheiden, binnen de 5 seconden. Jorg (7) en Roos (9) gingen daar al een stukje overheen. Kevin en Joep deden goede zaken voor het puntenklassement.  Beiden verbeterden zich met 11 seconden en maakten een grote sprong in het klassement: 11 en 12 plaatsen winst. Anouk liep op haar 3 ronden maar liefst 14 seconden sneller en lijkt de lange dip, vanaf haar griep in januari, weer te boven te zijn/komen. Ook Tim loopt de langste afstand en verbeterde zich met maar liefst 17 seconden. In het klassement stijgt hij van plaats 10 naar 4. Grootverdiener was deze week weer de kleinste van allemaal. Jamez ging maar liefst 31 seconden sneller dan zijn “oude” gemiddelde waarmee hij het tussenklassement na vandaag weer aanvoert. Kan hij volgende week deze stunt herhalen?

Ondanks hun snellere gemiddelde tijd klommen Aron (1) , Guus (2) en Sofie (3) niet in het klassement. Adam en Dex waren net als Jimmy en Sofia 4 seconden sneller. Waar Adam en Dex op dezelfde plek blijven staan, stijgen Jimmy en Sofia een paar plaatsen. Door haar winst van 6 seconden, gaat Jade van plaats 13 naar 7. Vorige week was hij de winnaar maar vandaag op zijn verjaardag moest Haris 3 seconden prijs geven op zijn gemiddelde. Dat deden Lieve en Thomas ook, Timo bleef binnen de seconde. Bram verloor 8 seconden, Nina had een off-day met 13 seconden. Maar Nina kennende neemt ze volgende week revanche.