Guus en Adam in de onderlinge cross

Guus en Adam in de onderlinge cross

De spontaan opgezette onderlinge cross-competitie heeft een vaste plaats op de wekelijkse AtH-kalender gekregen. Net als vorige keren was ook vandaag de zon volop aanwezig. Het was stralend weer op het parcours in de Stiphoutse bossen. Het toekennen van 5 extra punten bij een PR-verbetering (vanaf de 5e gelopen tijd) gaf een extra stimulans. Enthousiast en gemotiveerd gingen de deelnemers van start voor hun vooraf gekozen ronden.

Er werd door bijna alle deelnemers harder gelopen dan hun gemiddelde tijd van de eerdere zaterdagen. Dat leverde weer pluspunten op voor het algemeen klassement. Van deze 17 deelnemers wisten er ook nog 11 hun snelste tijd tot nu toe te verbeteren. Dit nieuwe PR zorgde voor 5 extra punten. Het dagklassement heeft iedere keer verrassingen. Vandaag stonden er weer drie andere deelnemers op het podium: Adam kreeg de 3e prijs, Nina had een punt meer dan Adam en werd daardoor tweede. Roos had vandaag de meeste punten van allemaal en nam haar prijs stralend in ontvangst.

Ze won door haar grote verbetering (7 seconden) niet alleen de dagprijs maar stijgt ook van plaats 17 naar 5 in het klassement. Ook Nina stijgt in het klassement van 26 naar 22, Adam neemt een grote sprong van 21 naar 11. Hiermee gaat hij zijn beide broers voorbij. De overige PR’s werden gehaald door Guus (7), Marcus (6), Sofie (5), Jorg Mike en Thomas (allen 3), Chiara 2 en Willem was 1 seconde sneller dan zijn snelste tijd. Grote sprongen in het tussenklassement werden gemaakt door Marcus van plaats 18 naar 9; Sofie van 16 naar 10 en Mike van 23 naar 16.

De onderlinge verschillen in het klassement zijn klein wat de komende wedstrijden extra spannend maakt. De uitslag en tussenstand vind je hier.