Abel loopt een snelle 800m

Abel loopt een snelle 800m

Het Carnavalsfeest van vrijdagavond bleek een goede warming-up voor de indoorwedstrijd in Dortmund van zaterdag. Het was de laatste indoorwedstrijd van het seizoen maar ook de laatste in de oude Helmut Körnighalle. De indoorhal sloot zaterdagavond haar deuren voor een grondige verbouwing.

Tijdens het Hallenfest werden 26 PR’s genoteerd waarvan 8 een nieuw clubrecord betekenden. Bij de mannen besloot Daan, die als begeleider aanwezig was, op het laatste moment een 200 meter te lopen. Hij was in een te snelle serie ingedeeld waardoor het moeilijk werd om zijn beste tijd te verbeteren. Niels kwam op de 800m in de snelste serie waar gehaast werd naar een tijd ver beneden de 2 minuten. Hij kon aansluiten bij de derde loper maar moest het zelf afmaken toen deze het tempo liet zakken. Wel weer een nieuw indoor-PR: 2.02.41. Omdat hij er toch als toeschouwer was, wilde Ruud na zijn crossen ook wel een indoor-800 proberen. Zijn tijd viel hem alleszins mee maar het vervelende kuchje na afloop was minder.

B-junior Mike kwam zowel op de 60 als de 200 meter heel dicht bij zijn PR’s: op beide afstanden bleef hij er slechts 0.01 sec boven: 8.17 en 26.42. Timo startte goed bij de C-junioren op zijn 800m, ook de tweede ronde bleef hij de koplopers goed volgen. In de derde ronde liet hij een gaatje vallen waardoor het moeilijk werd om het tempo hoog te houden. Met zijn eindtijd was hij verre van  tevreden.

Zijn tijd op de 60m bij de tweedejaars D-junioren was minder dan zijn PR maar op de 60 meter met horden was Cas maar liefst 0.66 sneller. Tussendoor sprong hij bij hoog nog over 1.25 maar toen de lat omhoog ging moest Cas passen. Eerstejaars D-junior Abel had speciale toeschouwers uit Hongarije wat het voor hem wel extra spannend maakte. Hij opende met een PR bij ver: 22 cm verder dan vorige wedstrijd: een nieuw PR van 4.17. Op de 800m nam hij meteen na het startschot het initiatief maar kreeg niemand mee. Ver voor de anderen uit liep hij solo naar een mooie tijd van 2.27.23, meer dan vier seconden sneller dan zijn beste tijd. Zijn sprinttijd van vandaag kwam heel dicht bij zijn PR maar net als zijn clubgenoot Cas was hij op de 60m met horden wel sneller. Naast het ver en de 800m was de 13.15 zijn derde PR vandaag. Claire opende de dag met ver wat door de grote groep meisjes erg lang duurde. Na ook een wat mindere sprint moest de knop om voor de 800m waar een van de deelneemsters heel hard weg ging en ver voor de rest uitliep. Daarachter moest Claire alles op alles zetten om bij te blijven. Deze inspanning werd beloond met een indoor-verbetering van 13 seconden. Haar indoor-PR is slechts 1 seconde boven haar outdoortijd.

De Pupillen sprintafstand is in Duitsland geen 60 maar 50 meter. Jorg presteerde het bij de tweedejaars A-pupillen om na al 2 keer 7.71 vandaag 7.72 te lopen. Hij had hiermee 0.38 sec. voorsprong op de rest. Ook op de langere afstand, 800m kon hij vandaag goed uit de voeten. Na een (voor de insiders) “Bram Sommetje” meldde hij zich vooraan bij de kop van de wedstrijd. Hij bleef goed volgen en plaatste op het juiste moment de versnelling wat hem een mooi PR opleverde: 2.39.41 is vijf seconden sneller dan zijn beste tijd. Met een hele mooie serie sprongen bij ver sloot Jorg zijn individuele wedstrijden af. Vier van de zes pogingen gingen over de 4 meter met 4.26 als verste poging een verbetering van zijn PR met 11 cm. Bovendien sprong hij 6 cm verder dan het clubrecord van Abel Kovacs-Borbas. Na zijn eerste plaats op de sprint, 2e op de 800m won hij ook het ver met 34 cm voorsprong. Bij de eerstejaars A-pupillen nam naast Adam en Pepijn ook Kevin (B-pupil) deel. Op de 50m sprint won Kevin zijn serie en werd hij bij de A-pupillen gewoon zesde. Adam was iets sneller dan ooit en liep naar een nieuw PR terwijl Pepijn maar een fractie daar boven bleef. Op de langere afstand, 800m liep Pepijn vandaag, in tegenstelling tot andere wedstrijden een constanter tempo wat beloond werd met een nieuw PR 4 seconden beneden het oude van 3 minuten. Adam liep in dezelfde serie maar kon zijn clubgenoot niet volgen maar bleef proberen om aansluiting te krijgen. Ook voor Adam was er een nieuw PR aan de finish, hij verbeterde zijn beste tijd ook met 4 seconden. Voor Kevin was het een nieuwe afstand waarop hij het in de derde ronde zwaar kreeg, maar met nog 50 meter te gaan werd de sprint toch nog even ingezet. Bij ver was de eerste poging van Pepijn en Adam het beste. Pepijn kwam weer heel dicht bij zijn PR; Adam sprong 2 cm verder. Kevin kwam hier niet helemaal uit de verf. Buiten sprong hij al een heel stuk verder dan vandaag. De vier jongens samen kwamen nog een keer in de baan voor een 4×50 meter estafette. Met Jorg als startloper wisselend op Adam, die Pepijn op weg stuurde waarna Kevin mocht finishen kwamen de jongens als derde team over de finish.

Bij de tweedejaars meisjes noteerden zowel Anouk als Sofie op het eerste onderdeel sprint een nieuw PR. Anouk was 0.11 en Sofie 0.01 sneller. Sofie liet in haar eerste poging bij ver een nieuw indoor-PR opmeten: + 2 cm. Ook Anouk sprong in haar eerste poging 2 cm verder dan voorheen maar deed daar in de 3 extra finalesprongen nog een hele stap bij. In de drie extra pogingen sprong ze voor het eerst over de vier meter en dat in alle drie de sprongen. De verste 4.09 betekent een verbetering van 36cm waarmee ze ook haar eigen clubrecord sterker neerzette. Beide dames liepen in de snelste serie van de 800m. Anouk eiste meteen de koppositie op en kreeg slechts een achtervolgster mee, maar ook deze haakte tijdens de 4 rondjes af. Anouk was bijna 5 seconden sneller dan haar oude PR en ook hier scherpte ze haar eigen clubrecord aan. Daarachter had Sofie even een dipje in de derde ronde maar kwam er weer bovenop. Ze finishte binnen een halve seconde van haar vorige maand gelopen beste tijd. Kort daarna bij hoog haperde Anouk even op de aanvangshoogte van 1.05, de 1.10 werd door beiden in de 2e poging gehaald. Omdat de 1.15 ook weer door beiden maar net gemist werd, hadden ze hetzelfde eindresultaat wat voor Sofie weer een nieuw PR betekende.

De jongste AtH-deelneemster vandaag was Nina die als mini-pupil bij de eerstejaars A-pupillen deelnam. Ze liet meteen bij de sprint zien dat ze niet onder wilde doen voor de oudere meisjes. Gewoon startend vanuit het startblok alsof ze het al jaren deed, liep ze naar een nieuw clubrecord bij de mini- pupillen. Met verspringen was het verschil iets groter. Op de afsluitende 800 meter finishte ze keurig bij de rest van het veld na nog een mooie eindsprint te hebben laten zien. Ook deze 3.35.79 betekent een clubrecord bij de mini-pupillen. Bovendien neemt Nina ook de clubrecords op de 50 en 800 meter bij de C-pupillen van Sofia Toller over.

De laatste wedstrijd van het winterseizoen leverde nog 26 PR’s, 8 clubrecords en 21 Urkunden op. Om het seizoen helemaal goed af te sluiten hebben we geprobeerd een plaatselijk restaurant aan een record omzet te helpen. We zijn benieuwd wat het komend baanseizoen gaat brengen en komen volgend jaar graag terug in de vernieuwde indoorhal in Dortmund.

De uitslagen vind je hier.