Tim verrassend aan de leiding

Tim verrassend aan de leiding

De tweede Limbracross, de Scopiascross in Tegelen, kende een nieuw parcours. Deze cross keerde na jaren weer terug naar bosgebied “de Snelle Sprong”. Het was een uitdagend parcours wat al meteen na de (erg smalle) start begon met een omhoog lopend bospad. Het uitstekende herfstweer maakte het af.

Ruud (mannen 45) en Mike (JJA) stonden gezamenlijk aan de start voor 1 grote ronde van 4850 meter die verschillende hoogtemeters kende. Het was een mooie maar zware ronde. Voor het publiek was het moeilijk te volgen zeker door het ontbreken van stickers bij de leeftijdscategorieën. Mike verraste bij de A-junioren door op de voor hem lange afstand als derde over de finish te komen. Ook Ruud kan terug kijken op een prima wedstrijd. Sanne (B) startte tegelijk met de A-junioren voor een afstand van 2950 meter. Normaal het moeilijkste deel voor Sanne, steil omhoog na de start, lukte vandaag goed. Gewoonlijk is de lange afstand haar sterkste punt maar dat ging vandaag niet op. Ze moest terrein prijsgeven in de tweede helft van de ronde. Voor Timo (B), Abel en Jorg (beiden C) dezelfde ronde als Sanne. Timo kende zijn concurrent en wist dat het moeilijk werd hem te verslaan. Soepel liep Timo naar een tweede plaats maar had graag dichter bij de winnaar gezeten. Bij de C’s maakte Abel een inschattingsfout wat hem de overwinning kostte. In de lange afdaling ging Abel harder dan de rest waardoor hij nog inliep op de latere winnaar. Een tweede plek voor Abel. Daarachter had Jorg, 5e, het moeilijker dan vorige week. Hij moest niet alleen afrekenen met zijn concurrenten maar ook met een loslopende pony.

De linten werden verhangen voor de 2170 meter voor de D-junioren. Tim loopt graag bergop, dat liet hij ook merken bij de steile start. Hij benutte zijn kracht goed wat hem aan de leiding van het veld bracht. Hij hoefde deze positie pas af te staan in de afdaling naar de finish. Tim was met zijn tweede plaats vandaag de verrassing van de dag. Voor Kevin zijn dit lange afstanden, toch finishte hij bij de beste helft. Achter Kevin kwam Adam wat moeilijker op gang. Door een beter tweede gedeelte kwam hij dichterbij zijn clubgenoot. De meisjes D liepen, net als de A-pupillen 1400 meter, een kleiner rondje met bovenop de berg een stuk wat twee keer gelopen werd. Bij de eerste doorkomst lag heel het veld nog bij elkaar en leek het niet hard te gaan. Bij de tweede passage liep Lieve op een derde plaats maar keek tegen een paar meter achterstand aan. Die kon ze niet meer goed maken maar ze mocht als derde het podium op. Op dit podium kregen de AB-junioren, Mike en Timo, een envelop met een waardebon. Die hebben ze samen aan een toeschouwer verhandeld tegen contant geld.

Pupillen

A-pupil Aron had een tip gekregen die hij prima uitvoerde, wat resulteerde in een plaats vooraan in de wedstrijd. Na een tijd als derde gelopen te hebben kon hij nog een plaats opschuiven. In de laatste afdaling kwam er nog een Scopias-aanval van achteruit. Deze twee jongens kon hij achter zich houden. Marcus liep een bijzondere wedstrijd. Als er supporters van de club staan loopt Marcus in een hoog tempo in een mooie loopstijl om terug te vallen als hij voorbij is. Marcus kan dan ook veel beter. Dezelfde afstand voor Nina die in de tweede helft het groepje waar ze bij liep een aantal meters moest laten gaan.

960 meter, 1 ronde voor de jongere pupillen. De jongens en meisjes B-pupillen liepen samen waar we Sophie als eerste het lange bospad op zagen komen. Net als vorige week stond ze de leidende positie niet meer af. Ze liep makkelijk naar haar tweede overwinning. Daphne maakte haar debuut bij de cross en vond het leuker dan ze vooraf dacht. Ze werd gevolgd door haar clubgenote Emme die haar wedstrijd veel beter indeelde dan vorige week. Bij de jongens maakte Dex het bijzonder spannend. Hij was bij het startstuk wat achterop geraakt en moest alle zeilen bijzetten om een podiumplaats in zicht te houden. Als vierde begon hij hard aan de afdaling, helaas kwam hij op de finish een seconde tekort voor het podium. Maar zijn vierde plaats leverde hem zijn eerste houten medaille op. Door een foutje was Jamez (C-pupil) gestart bij de oudere B-pupillen wat het voor hem extra zwaar maakte.

Bij de laatste start van de dag kwam Lente hard ten val. Na de wedstrijd moest ze naar de EHBO om de schaafwonden te laten schoonmaken. Door deze val was ze wat achterop geraakt. Tijdens de wedstrijd schoof ze door naar voren waar ze ook haar clubgenote Noor passeerde. Net als vorige week liepen beide meisjes vooraan in het veld. In de afdaling naar de finish liep Noor in op Lente en kwam in dezelfde tijd over de finish, Lente 2 en Noor 3. Bij de allerjongsten waren drie meisjes duidelijk sterker maar daarachter liep Selin in een groepje van vier. Voor Selin, die ook vandaag weer genoot een zevende plaats. Na Selin kwam debutante Lotte over de eindstreep. Kai kwam als vijfde over de finish, was sneller dan zijn concurrent van vorige week. De nog jonge Kenzi wist nog enkele kinderen achter zich te houden.

We kijken uit naar volgende week als we een thuiswedstrijd hebben op ons eigen trainingsparcours.

De uitslagen vind je hier.