Anouk springt ver tijdens de Paaswedstrijd in Helmond.

Anouk springt ver tijdens de Paaswedstrijd in Helmond.

Door het geringe aantal deelnemers van buitenaf leek de Paaswedstrijd in Helmond veel op een stadsderby. De AtH-ers gebruikte deze om 26 PR’s te verbeteren. Zeven van deze PR’s zijn ook een nieuw clubrecord. Drie prestaties, Joep speer, Jorg 150m en Sofie 600m komen hoog in de Nederlandse ranglijst.

Bij de mannen liep Mike op de alternatieve sprintafstanden naar 2 PR’s. Meer dan een halve seconde sneller op de 150m en maar liefst 1.20 sneller op de 300m. Ook Martin, mannen 40, blijft zich verbeteren. Hij scherpte zijn eigen clubrecord op de 150m met 0.22 aan naar 18.73. Op het alternatieve looponderdeel 1 mijl, 1609m, maakten Abel (U18) en Tim (U16) hun debuut. Na 150m begon Abel te lopen waarna hij eenzaam aan de leiding liep. Hij hield het tempo hoog, doorkomst op de 1500m was prima. Daarna zakte het tempo, desondanks mag Abel tevreden zijn. Voor Tim was het moeilijk inschatten. Hij kwam bovendien al vroeg alleen te lopen wat het zwaar maakte. Ook Sanne maakte haar debuut op de mijl. Ze kreeg het halverwege zwaar maar kon zich richting einde toch een beetje herpakken. Eerder stootte ze de kogel naar 7.38.

Drie clubrecords Jongens U16.

Jorg liet dit weekend zien goed overwinterd te hebben. Na zijn PR’s zaterdag in Alphen aan den Rijn was het vandaag weer raak. Op de 150m een nieuw PR met 0.85: 18.49. Dat was bovendien een verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith uit 2017 met 0.54 sec. Op de 600m werd hard gestart wat koren op de molen van Jorg was. Jorg nam op tijd de kop over en moest alleen verder. Met meer dan 7 seconden voorsprong liet hij de klok stoppen op 1.29.88, 3.34 sneller dan vorig jaar. Daarmee neemt hij na een jaar de leiding van Abel Kovacs-Borbas over in de bestenlijst, verbetering van 1.34. In een serie eerder deed ook Adam goede zaken. Hij startte tegelijk met broer Aron en wilde die per se voorblijven. Dit zorgde ervoor dat hij bijna 12 seconden onder zijn beste tijd dook!

Joep schreef het derde clubrecord in deze categorie op zijn naam. Hij wierp de speer naar een afstand van 35.08 meter. Dit clubrecord was slechts een week oud. Tim Michiels wierp een week eerder in Tilburg 29.41m. Vandaag haalde Tim deze afstand niet. Adam haalde met de speer zijn tweede PR van vandaag binnen, hij pluste 1.84m.

Hele snelle tijd Sofie op 600m

De meisjes U16 bleven niet achter op de jongens. Lieve opende met een nieuw PR op de 150m: 21.39. Een verbetering van haar PR met 0.52 sec.; er was helaas iets teveel rugwind (+2.9). Het tweede PR haalde ze binnen op de 600 – 0.03. In diezelfde serie probeerde Sofie brutaal met enkele jongens mee te gaan. De tussentijden lieten zicht op een mooie eindtijd zien. Sofie maakte het waar. Op het laatste rechte stuk passeerde ze ook de twee jongens voor haar en werd tweede achter Jorg. Haar tijd 1.37.09 is ook nationaal gezien een hele snelle tijd. Ze verbeterde haar eigen clubrecord uit 2022 met bijna 8 seconden. Anouk worstelt nog met de nasleep van weinig trainingsarbeid  in haar benen. Hopelijk kan ze de lange tijd van blessures en ziek zijn eindelijk afsluiten. Gelukkig kwam ze wel uit de modder van Paaspop en won de wedstrijd bij ver. Dat deed Lieve bij hoog waar ze haar PR van 1.40 evenaarde. Sofie nam van de gelegenheid gebruik haar PR met 10 cm te verbeteren.

Kevin (U14): “Eindelijk”

Aron, Guus en Thomas zijn overgekomen van de pupillen en maakten kennis met de nieuwe sprintafstand wat Guus behoorlijk afging. Op de 600m joeg Aron op zijn broer Adam, bij wie hij in de serie liep. Jagend op zijn broer verbeterde Aron zijn PR meer dan 7 seconden. “Eindelijk” was het commentaar van Kevin bij ver. Eindelijk sprong hij over de 4 meter: 4.08. Aron, Guus en Thomas ontliepen elkaar hier niet veel. Het gewicht van de kogel is zwaarder dan bij de pupillen merkte Aron. Guus, Kevin en Thomas kozen voor speer waar Kevin enkele meters liet liggen.

Pupillen

Eerder op de dag was er voor de pupillen een Athletics Champs. Omdat hierbij niet exact wordt gemeten, worden deze prestaties niet opgenomen in onze statistieken. Het team van de A-pupillen won deze wedstrijd, het team van de jongere pupillen werd tweede.

A-pupillen

Bij de A-pupillen meisjes won Sophie drie onderdelen. Sarah was samen met Sophie de snelste op de sprint, scoorde daarnaast ook op de andere onderdelen goed. Ze werd 3e in totaal. Op de voet gevolgd door Nina die de vortex ver neer liet komen. Merel, op plek 5, liet weer een snelle sprint zien.

Annabella was een seconde sneller op de sprint dan vorig jaar. Ook Daphne liet een snellere sprint zien en won ook een aantal meters met de vortex. Voor Imke was dit haar eerste baanwedstrijd, Emme liet zien een stuk sneller te zijn geworden op de sprint. Net als Sophie wist Raven bij de jongens de meerkamp te winnen. Opvallend was zijn verre vortexworp. Marcus was sneller op de sprint en pluste met de vortex ten opzichte van vorig jaar.

Jongste pupillen

In het jongste team scoorden Elias en Rick o.a. door een snelle sprint de meeste punten. Ook Storm liet weer een snelle tijd op de sprint noteren. Noor scoorde nog net boven de 200 punten. Jamez had een goede sprint maar moest helaas bij het meters maken verstek laten gaan. Naar later bleek door een gescheurd spiertje: beterschap Jamez. Lente liep bij het meters maken meer dan vorig jaar. Selin liep harder op de 40m sprint dan vorig jaar en ook het slingeren ging haar goed af. Kenzi verraste met een snelle 40m. Voor Daan was de Athletics Champs nieuw, wel deed hij afgelopen zaterdag al mee met een wedstrijd oude stijl.

De uitslagen vind je hier en hier.