Groepsfoto Burcht

Groepsfoto Burcht

Best – Utrecht – Burcht (B) – Helmond.

In deze vier plaatsen waren het afgelopen weekend verschillende AtH-ers actief. Vrijdagavond nam Mike deel aan de Asterix-sprintmeerkamp (60, 100 en 200m) in Best. Het was druilerig weer in Best met aardig wat wind tegen op de 60 en 100m. Later op de avond bij de 200m was de wind gedraaid en was er licht meewind. Mike was bij de start van de 60 en 100m niet scherp weg en had meer verwacht dan hij kon laten zien. Op de 200m nam hij revanche, vloog er vol in en verbeterde zijn PR met anderhalve seconde naar een keurige 26.48.

Op diezelfde avond vertrok Niels bij de trackmeetings in Utrecht voor een 800m met het doel zijn PR uit 2008 (2.04.45) te benaderen. Toen de 800 meters van start gingen werd het droog in Utrecht en was het nagenoeg windstil. In een ideale serie waarin hij alleen maar hoefde te volgen werd hij meegetrokken naar tussentijden 30 – 30 – 31. De lopers waren aan elkaar gewaagd en kwamen met z’n zessen het laatste stuk op en finishten binnen 1.6 sec. van elkaar. Met een nieuw PR van 2.03.26 was de deelname aan de Trackmeeting opnieuw geslaagd.

Op zaterdagmiddag bij de Memorial Dirk Verhoeven in het Belgische Burcht moest Timo het bij de D-junioren opnemen tegen “grote” jongens. Toen Timo achter zijn startblok gereed stond en zijn buurman even voorover bukte waren beiden even groot. In het kader van een keer wat anders dan anders nam Timo ook deel aan kogel en hoog. Nadat hij indoor al eens een 300m had gelopen volgde vandaag zijn outdoordebuut op deze afstand. De tijd van 46.83 was een flinke verbetering van zijn indoorPR en van het clubrecord van Mike van Wouwe.

Claire was op dreef bij de meisjes D. Op haar eerste onderdeel de 80m sprint was het meteen raak: 0.36 sneller dan haar beste tijd. Bij ver lukte het uitkomen op de balk niet helemaal waardoor dit onderdeel wat tegenviel. Voor het eerst liep Claire een 300m waarbij ze tot de conclusie kwam dat dit geen gemakkelijke afstand was. Maar haar tijd van 54.13 betekent wel een clubrecord. Na de 300m overtrof ze zichzelf bij kogel. Deze raakte na 5.93 het gravel, een verbetering van maar liefst 67 cm.

“Da’s een rappeke”, was het commentaar langs de kant van de atletiekbaan. Met dat rappeke werd Jorg bedoeld die overtuigend de 60m sprint won in 9.03. Zijn voorsprong op de nummer twee was 0.24 sec. Zijn tweede medaille haalde hij binnen bij ver, maar daar was meer voor nodig dan zijn eerste sprong van 1.97 waarbij hij breed lachend de verspringbak verliet. Daarna liet hij 3.92 opmeten wat goed was voor zilver. Het werpen van Jorg wordt steeds beter; deze keer kwam de bal 1.35 meter verder dan voorheen. Met 26 jongens in een serie op de 1000m was het moeilijk om een positie te kiezen na het startschot. Toch kwam Jorg er goed uit, na 150m kwamen er jongens voorbij en zakte Jorg wat terug. Net iets boven de 3.40 sloot hij zijn 1000m af maar mocht daarna nog twee keer het podium op voor zijn sprint en ver.

Net als Jorg moest ook Sofie bij de A-pupillen vanaf de balk springen wat toch lastiger is dan vanaf een afzetvak. Op de 60m waren de meisjes in de serie van Sofie aan elkaar gewaagd maar kon Sofie 3 van de 4 concurrentes voorblijven. Bij het balwerpen kwam ze in de buurt van haar PR. Sofie ging op de 1000m iets te hard van start wat ze moest bekopen in het tweede rondje. De laatste 200 meter versnelde ze haar tempo weer waardoor ze toch nog in 3.55 over de finish kwam.

De jongste AtH-er van vandaag ging met het maximale aantal PR’s naar huis. Op de 60m sprint won Pepijn zijn serie en was bijna een volle seconde sneller dan zijn beste tijd ooit. Ook bij hoog noteerde hij een PR door voor het eerst over de 91 cm te springen (+16cm). Op de 600m was er een volle serie van 23 lopertjes waarbij de start wat chaotisch was en Pepijn zigzaggend zijn weg moest zoeken. Maar toen hij die eenmaal gevonden had liep hij goed door en was maar liefst 14 seconden sneller dan zijn beste tijd tot nu toe. Daarna volgde nog een PR van 4.73 met de kogel, maar dit was met de 1 kg kogel en in Nederland stoten de B-pupillen met de 2 kg kogel. Niettemin haalde hij een maximale score.

Op zondagochtend was er een Athletics Champs dichtbij huis. Op de baan in Helmond stonden diverse onderdelen op het programma die in teamverband werden afgewerkt. Voor Nina (mini-mini-pupil) was alles nieuw maar ze genoot met volle teugen en was na afloop trots op haar medaille. Aron scoorde bij de mini-pupillen de meeste punten met zijn 825 gemaakte meters. Na zijn debuut op een oude stijl wedstrijd was dit voor C-pupil Kevin de eerste kennismaking met een Athletics Champs die hij helaas eerder moest staken vanwege een omgezwikte enkel. Voor de verzwikking scoorde hij veel punten bij ver met zijn 2.60. Bij de B-pupillen viel Adam op met de M-bal, verbeterde Pepijn zijn hoog en vortex en spande Tim de kroon door zijn duur, vortex en hoog te verbeteren.

Ook Sofie liet de vortex verder neerkomen en kwam ook verder in de verspringbak dan bij eerdere wedstrijden. Bij de A-pupillen maakte Joël zijn debuut waarbij de sprint, horden en ver zijn beste onderdelen waren. Jorg sprong vandaag het verste maar kreeg het bovendien voor elkaar door een serie sprint te winnen in 9.5 waarbij de nummer twee in zijn serie 9.1 liep. Voor Jorg een grote vraag hoe dat kan?

De uitslagen vind je op onze site: BestUtrechtBurcht (B) en Helmond.