Mike verspringen

Mike verspringen

De avondwedstrijd in Someren bood prachtig zomers atletiekweer waardoor het goed toeven was op en rond de atletiekbaan. Dinand opende de avond voor AtH met weer een nieuw PR ditmaal met de speer. De 25.61 betekende een verbetering van 2.39. In de kogelstootring kwam Tom afgelopen zondag met de 7.26 kilo al tot 9.20, gezien deze 9.20 moest met de 6 kg kogel de 10 meter binnen zijn bereik liggen. Tom liet precies 10.00 meter opmeten! Tegelijkertijd sprong Mike weer richting 5 meter in de verspringbak, Eljah was niet helemaal tevreden met zijn sprong. Omdat er iets fout was gegaan met de ET mocht Eljah nog een keer de 80m lopen en profiteerde van deze kans door zijn PR aan te scherpen. Ondanks dat voor Tariq (JC) alles nieuw is, liet hij een keurige 100m zien.

Na de sprintonderdelen werd de rondbaan vrij gemaakt voor de 1000 meter series. In de eerste serie vertrok Timo met zijn persoonlijke haas Niels die hem naar tussentijden eindtijd 3.05 leidde. Maar na 700m moest het tempo iets aangepast worden, met als eindresultaat 3.09.15; een kleine verbetering van zijn PR. Na de finish dribbelde Niels meteen door om in de volgende serie Claire te hazen. Claire ging hard van start waardoor Niels Claire op moest zoeken in de groep en na een snellere opening dan de bedoeling was, schakelde Niels over op een sneller schema. Ook al had ze het af en toe moeilijk toch bleef ze goed volgen en kon de laatste 100 meter de wedstrijd zelf afmaken: een mooi nieuw PR 3.31.26, een verbetering van acht seconden. Sanne liep in dezelfde serie maar had moeite om snel te starten waardoor ze achterop raakte. Daardoor moest ze een gat met haar voorgangster alleen dichtlopen wat haar uiteindelijk lukte en kwam ze nog erg dichtbij het daarvoor lopende meisje. Gezien haar start een prima prestatie van Sanne.

Op het middenterrein liet Dinand, na zijn sterke 9.91 in Culemborg, de kogel ook dit keer weer over de 9 meter neerkomen. Na zijn debuut op de 100m mocht Tariq nog een keer het startblok in, dit keer voor de 150m. Ook hier zette hij een richttijd neer die hij volgende keer mag proberen te verbeteren. Mike klokte weer een keurige 150m tijd: 19.56. In de laatste groep van het verspringen liet Timo een prima sprong zien die helaas net ongeldig was. Op verzoek heeft de jury deze toch gemeten, het resultaat telt niet maar geeft wel zelfvertrouwen aan Timo.

De laatste onderdelen van de avond waren nog een groep kogel en groep speer die in een heerlijk avondzonnetje plaatsvonden. Bij kogel maakte Frieda haar debuut. Omdat de groep uit slechts 4 deelnemers bestond volgden de pogingen elkaar in iets te snel tempo op. Frieda kwam tot 6.70m waarbij ze er nu al op gebrand is om dit te verbeteren. Bij het speerwerpen bleef Tom een meter onder zijn PR, Niels en Mike vlogen daar een meter overheen waardoor ook zij met een nieuw PR naar huis konden.

Deze mooie zomerse avond in Someren leverde 10 nieuwe PR’s op waarvan Dinand op speer, Frieda met kogel, Timo op de 1000m en Tom bij kogel een nieuw clubrecord neerzetten. De uitslagen vind je hier.