Kevin op weg naar de winst op de lange cross in Haelen.

Op het terrein van buitencentrum “De Spar” in Haelen vond de Leudalcross plaats, alweer de achtste Limbracross van dit seizoen. In de ochtend viel een spatje regen, later werd het droog.

Winst voor Kevin in lange cross

Voor Kevin was zijn debuut op de lange cross een “thuiswedstrijd’; 9400 meter over 5 ronden. Hij wilde behoudend starten. Het ging zo gemakkelijk dat hij al snel in de wedstrijd op kop kwam te lopen. Na twee ronden had hij een gat geslagen wat iedere ronde groter werd. Onbedreigd won Kevin zijn eerste lange cross. Drie grote ronden voor Mike bij de korte cross, 4600m. Mike draaide goed mee in het veld. Op het laatste stuk moest Mike nog flink aan de bak. Hij kwam net tekort om te voorkomen dat er nog twee lopers voorbij kwamen. Mike kan niet wachten tot het baanseizoen begint.

Oudere junioren op podium

Ook voor Jorg, U18 lag de afstand van 4600m klaar. Meteen na de start nam Jorg de kop. Tijdens de wedstrijd liep hij verder weg van zijn tegenstanders. Ook voor Jorg een makkelijke overwinning. Sanne U20 en Anouk U18 gingen tegelijk van start voor 4 ronden, 3400m. Anouk nam meteen na de start de leiding. Tijdens de eerste ronde werd die overgenomen door Eva Kok, U20, van GAC. Anouk bleef volgen en plaatste een aanval in de derde ronde. Haar tegenstandster klampte weer aan. In de laatste ronde kwam er weer een versnelling van Anouk. Anouk kwam los en het was gebeurd. Ook Anouk won de wedstrijd. Daarachter liep Sanne op een tweede plaats bij de U20. Door buikpijn kon ze haar plaats niet vasthouden. Sanne werd vandaag derde.

Weinig jonge junioren

Twee U16 en twee U14 deelnemers van AtH. Dat is wel eens meer geweest. Tim, U16 trok zich daar weinig van aan. Hij sloot aan bij twee andere jongens. Met zijn drieën vormden ze de kopgroep waarin Tim op plaats twee liep. Toen het groepje in de laatste ronde brak, werden de onderlinge verschillen behoorlijk groot. Tim liep naar een verdiende tweede plaats. Kevin liep aanvankelijk achter Sanne, hun categorieën waren tegelijk gestart. Na twee ronden zakte het tempo van Sanne en ging Kevin voorbij. Heel tevreden over zijn lopen kijkt Kevin terug op een tiende plaats.

Nina en Imke, U14 stonden samen aan de start voor twee ronden, 1700 meter. Nina liep in een groepje waaruit ze in de laatste ronde weg liep. Er volgde nog een flinke eindsprint waarin ze een meisje passeerde. Imke had vandaag een mindere dag. Al vrij snel in de wedstrijd wilde ze stoppen vanwege maagproblemen. Na even gestopt te zijn, liep ze de wedstrijd toch uit.

Spannende wedstrijden U12

Bij de jongens waren de podiumplaatsen al snel verdeeld. Raven kwam van achteruit opzetten. Toen hij Dex passeerde probeerde die aan te sluiten. Maar er bleef een gaatje tussen beiden. Raven stoomde door naar voren. Ondanks een flinke eindsprint miste Raven net het podium. Hij kwam slechts 1 seconde na de derde loper over de eindstreep. Maar hij droeg met trots de houten medaille. Ook Dex perste er nog een flinke eindsprint uit, hij finishte als vijfde, 3 seconden na Raven. Daarachter probeerde Daan aansluiting te krijgen bij anderen. Op het laatst liep hij in een soort niemandsland.

Een vertrouwd beeld bij de meisjes. Een kopgroepje los van de rest. Ditmaal een groep van drie aangevoerd door Sophie, op de voet gevolgd door Sarah en Dohmen uit Maastricht. Even leek de laatste bij het ingaan van de laatste ronde af te haken maar ze sloot toch weer aan. Toen Sophie kort daarna even versnelde, moest Dohmen er definitief af. Kort daarna ging Sarah Sophie, die het moeilijk leek te hebben, voorbij. Maar niet voor lang. Sophie nam de leiding weer over. Het werd een lange felle eindsprint waarbij Sophie aan het langste eind trok. Haar achtste Limbra-overwinning is binnen. Ook een fantastische tweede plaats voor Sarah. Achter dit geweld liep Merel in het achtervolgende groepje waaruit ze in de tweede ronde wist weg te lopen. Ook voor Merel een houten medaille voor haar vierde plaats. Daphne begint haar crossen steeds beter te lopen, kiest ook zelf haar “begeleiders” uit. Vandaag liep ze bij de beste helft en 25 seconden harder dan vorig jaar. Lente had het in Haelen moeilijker dan in de eerdere crossen. Een eindsprint was niet nodig, in het laatste stuk liep er niemand meer om haar heen, ze kon niemand meer inhalen of ingehaald worden.

Ook jongste pupillen weren zich goed

Bij de jongens U10 begon Rick op een zevende plaats aan zijn twee rondjes. Tijdens de wedstrijd werkte hij zich naar voren. Op een keurige vijfde plaats kwam hij over de finish. De allerjongste groepen gingen samen voor 1 ronde van 900m van start. Elias, U9 liet er geen gras over groeien. Resoluut nam hij de leiding en stond die niet meer af. Daarachter kon Storm in het laatste stuk nog een paar kinderen van een andere categorie passeren. Voor Noël was er bij de U8 weer een podiumplaats. Ze mocht op het derde treetje gaan staan.

Ketje heeft vandaag weer negen keer op het podium mogen staan. Al was Kevin Ketje “vergeten”. Dat komt hem duur te staan. De uitslag vind je hier.